محتواکده مجموعه بزرگی است که خدمات متنوعی همچون سفارش تولید محتوا ، طراحی سایت و خدمات سئو سایت را انجام می دهد و میتوانید از هر یک از این خدمات از طریق منو سایت بهره مند شوید.
تحلیل محتوا(Content Analysis)؛ یکی از نکات حیاتی در تولید محتوای بهینه شده؛ آیا تا الان چیزی درباره این مفهوم شنیدین؟ اصلا می دونین تجزیه و تحلیل محتوا چیست و به چه منظوری استفاده میشه؟ مراحل تحلیل محتوا کدامند؟ تحلیل محتوا چه مزایایی به همراه داره؟ هدف از تجزیه و تحلیل محتوا چیست؟ نحوه انجام تحلیل محتوا چجوریه؟ کاربردهای تحلیل محتوا چیست؟
بازاریابی محتوایی تکنیکی خوب واسه ایجاد ترافیک و اطمینان از کسب و کار شماست. با این حال، با وجود نتایج چشمگیره تولید محتوا، همیشه افرادی هستن که بازدهی و عملکرد شما رو زیر سوال می برن. به همین دلیل هست که تجزیه و تحلیل محتوا از اهمیت زیادی برخوردار هست. تحلیل محتوا به شما کمک می کنه تا کیفیت محتوای خودتون رو به صورت دوره ای اندازه گیری کنین. به همین منظور ما سعی می کنیم در مقاله تحلیل محتوا چیست؟ اطلاعاتی درباره تجزیه و تحلیل محتوا یا Content Analysis به شما ارائه کنیم و به بررسی مزایای تحلیل محتوا بپردازیم و مراحل تحلیل محتوا رو به شما یاد بدیم.
تحلیل محتوا چیست؟
شاید این سوال واستون پیش اومده باشه که تحلیل محتوا چیست؟ ما می تونیم در پاسخ به این سوال بگیم که تحلیل محتوا یا Content Analysis روش بررسی و آنالیز محتوا و مطالب محسوب میشه که سعی می کنه تا با استفاده از روش آنالیز داده هایی رو درباره مقاله استخراج کنه. همچنین تحلیل محتوا یه روش تحقیقاتی استفاده شده واسه مشخص کردن الگوی کلمات و طرح های داخل یه متن یا گروهی از مستندات هست. امروزه با تغییر و تحول در فناوری، از تحلیل محتوا واسه آنالیز کردن معیارهای محتلفی از محتوا استفاده میشه.
جالب اینجاست که بدونین تجزیه و تحلیل محتوا عبارت هست از فنی که به کمک اون مشخصات خاص پیام به صورت روشمند و دقیق برای استنباط علمی شناسایی میشن. از اونجایی که تحلیل محتوا کمی هست، هدف اصلی تحلیل محتوا بازنمایی دقیق مجموعه ای از پیام هست. کارشناسان با استفاده از تجزیه و تحلیل محتوا برای پیدا کردن اهداف، پیام ها و تاثیرات محتوا بر روی ارتباطات بهره میبرن. اون ها همچنین می تونن تولیدکننده های محتوا و کاربران اون ها رو تجزیه و تحلیل کرده و نتایج فوق العاده ای به دست بیارن.
مقاله پیشنهادی: تاثیر تولید محتوای منظم در سئو سایت چیست؟
تحلیل محتوا چه مزایای به همراه دارد؟
همونطور که گفتیم، تجزیه و تحلیل محتوا یه روش تحقیق هست که واسه شناسایی الگوهای موجود در ارتباطات ضبط شده مورد استفاده قرار می گیره. واسه انجام تجزیه و تحلیل محتوا شما باید داده ها رو به صورت منظم از مجموعه مطالب خاصی جمع آوری کنین. تحلیل محتوا مزایای زیادی به همراه داره. به همین منظور ما سعی می کنیم در این بخش از مقاله به بررسی مزایای تحلیل محتوا بپردازیم.
مقاله پیشنهادی: آپدیت محتوا چیست و چه اهمیتی دارد؟
- یکی از مزایای تحلیل محتوا این هست که داده های کمی نسبت به کیفی باعث میشن تا آسون تر بتونیم نتایج رو مقایسه کنیم و از چیزی که به دست آوردین، گزارش بنویسین.
- یکی دیگه از مزایای تحلیل محتوا این هست که تجزیه و تحلیل محتوا مقرون به صرفه هست.
- تجزیه و تحلیل محتوا یه روش استاندارد و حرفه ای با ضریب پاسخگویی بالا هست. نتایج این سیستم مورد اعتماد هستن، چون هم با روش های تخصصی انجام میشن و هم چند کارشناس در اون دخالت داره.
مراحل تحلیل محتوا کدامند؟
تحلیل محتوا به شما برای پیدا کردن هدف، تاثیرات و پیام های هر مدل محتوایی کمک می کنه. با این حال، تحلیل محتوا یه تکنیک سطح حرفه ای هست که به شما کمک زیادی می کنه. برای تجزیه و تحلیل محتوا باید مراحل مختلفی رو پشت سر بذارین. مراحل تحلیل محتوا عبارت هستن از:
انتخاب محتوای مورد نظر
یکی از مراحل تحلیل محتوا این هست که محتوایی که می خواهین تحلیل کنین رو انتخاب کنین. اگه فقط تعداد کمی متن که بتونه معیارهای شما رو برآورده کنه وجود داره، می تونین همه اون ها رو تحلیل کنین. همچنین اگه حجم زیادی از متن وجود داره، می تونین یه نمونه رو انتخاب کنین. برای انتخاب محتوای مورد نظر باید موارد مختلفی رو زیر نظر داشته باشین تا مشکلی واستون پیش نیاد.
تعریف کردن دسته بندی های آنالیز
یکی دیگه از مراحل تحلیل محتوا این هست که واحدها و دسته بندی های تجزیه و تحلیل رو تعریف کنین. به عبارت دیگه شما باید سطح محتوایی که واسه تجزیه و تحلیل یا ارزیابی انتخاب کردین رو مشخص کنین. واحدهای معنایی که باید رمزنگاری بشن. مثلا آیا می خواهین تکرار کلمات و عبارات، خصوصیات افرادی که این مطالب رو تولید کرده و یا در متن هستن و یا حضورو قرارگیری تصاویر رو ضبط کنین؟
تعیین کردن مجموعه ای از قوانین
یکی دیگه از مراحل تحلیل محتوا این هست که مجموعه ای از قوانین و مقررات رو واسه کدگذاری مشخص کنین. کدگذاری شامل سازماندهی واحدهای معنا در دسته های از قبل تعریف شده هست. به خصوص در مورد دسته بند های مفهومی تر، خیلی مهمه که قوانین رو به صورت واضح تعریف کنین تا اطمینان حاصل کنین که همه متون به صورت مداوم کدگذاری میشن.
کدگذاری کردن متن بر اساس قوانین
در این مرحله از تجزیه و تحلیل محتوا، باید متن رو بر اساس قوانین مشخص شده، کدگذاری کنین. به عبارت دیگه، شما باید هر کدوم از متن ها رو مرور کنین و اطلاعات مرتبط با اون رو در دسته بندی مناسبی ثبت کنین. این کار رو می تونین به صورت دستی و یا با استفاده از یه برنامه کامپیوتری مثل Atlas.ti، Dictio و... انجام بدین که به روند شمردن کلمات و عبارت ها و دسته بندی ها سرعت میده.
تجزیه و تحلیل نتایج و نتیجه گیری
بعد از اینکه متن ها رو کدگذاری کردین، اطلاعات به دست اومده و جمع آوری شده واسه پیدا کردن الگوها و نتیجه گیری در جواب به سوال تحقیق شما مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرن. شما ممکنه از تجزیه و تحلیل آماری واسه پیدا کردن ارتباط یا ترندهای موجود استفاده کنین. تفسیرهای خودتون رو از نتایج به دست اومده مطرح کنین و درباره سازنده ها، متن و مخاطبان نتیجه گیری کنین.
جمع بندی و نتیجه:
ما سعی کردیم در مقاله تحلیل محتوا چیست؟ اطلاعاتی درباره تجزیه و تحلیل محتوا یا Content Analysis به شما ارائه کنیم و به بررسی مزایای تحلیل محتوا بپردازیم و مراحل تحلیل محتوا رو به شما یاد بدیم. همونطور که گفتیم، تحلیل محتوا یا Content Analysis روش بررسی و آنالیز محتوا و مطالب محسوب میشه که سعی می کنه تا با استفاده از روش آنالیز داده هایی رو درباره مقاله استخراج کنه. تحلیل محتوا مزایای زیادی به همراه داره که همین موضوع باعث میشه تا محبوبیت زیادی به دست بیاره.
نظرات در مورد تجزیه و تحلیل محتوا چیست و چه مزایای دارد؟: